Emil Eneblad ny nationell talesperson för Ungsvenskarna

I helgen som var hölls Ungsvenskarnas förbundskonvent i Linköping. Förbundskonventet ger Ungsvenskarnas medlemmar en möjlighet att påverka förbundets framtida politik. Helgen bjöd på flera intressanta debatter och resulterade i ny politik för Ungsvenskarna inom flera politiska områden.

I samband med förbundskonventet avgick Ungsvenskarnas första nationella talesperson Tobias Andersson efter sju år på posten. Tobias byggde upp den sverigedemokratiska ungdomsrörelsen från grunden och under hans ledarskap har Ungsvenskarna nått flera framgångar, bland annat ett rekordhögt stöd bland unga i årets val.

Tobias Andersson lämnade under konventet över uppdraget som nationell talesperson till Emil Eneblad. Emil gick med i förbundet 2017 och har haft flera uppdrag för Ungsvenskarna, bland annat som vice nationell talesperson de tre senaste åren.

I en intervjuv med SvD under helgens förbundskonvent berättade Emil om planerna för Ungsvenskarna i framtiden: ” – Min målsättning är att vi ska bli det största partiet bland unga i Sverige och att vi ska utöka den konservativa majoriteten fram till nästa val.”.